flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачені надалі перебувають у зоні бойових дій: судове засідання з розгляду апеляційних скарг у справі поліції Львова відкладено

21 лютого 2023, 11:10

На 21 лютого 2023 року у Тернопільському апеляційному суді було призначено судове засідання з розгляду апеляційних скарг, поданих стороною захисту та обвинуваченими Назарієм А., Станіславом Г., Олександром Д., Степаном Д., Дмитром Л., Олегом У., Департаментом патрульної поліції України, а також потерпілими на вирок Галицького районного суду м. Львова від 3 серпня 2021 року.

            На початку судового засідання головуючий у справі суддя повідомив, що на адресу суду надійшла відповідь Департаменту патрульної поліції України, управління Департаменту патрульної поліції у Львівській області, згідно з якою обвинувачені Назарій А., Станіслав Г., Олександр Д., Степан Д., Дмитро Л., Олег У. у зв'язку з оперативною обстановкою та виконанням бойових завдань надалі перебувають у зоні бойових дій. Строк відрядження їм продовжено до 11 березня 2023 року.

            Оскільки це є вагомою підставою, сторони погодились щодо перенесення судового засідання. При цьому потерпіла Наталія К. висловила припущення, що обвинувачені навмисно не повертаються зі службового відрядження. Хоча 12 лютого 2023 року із м. Ізюм Харківської області до м. Львів на ротацію повернувся загін працівників поліції.

 

                                            

 

            Наступне судове засідання призначено на 16 березня 2023 року.

            Нагадаємо: вироком Галицького районного суду м. Львова від 3 серпня 2021 року Назарія А., Станіслава Г., Олександра Д., Степана Д., Дмитра Л., Олега У. визнано винуватими за ч.1 ст. 28 – ч.3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень, тобто умисне вчинення працівниками правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих прав та повноважень, які супроводжувалися насильством, застосуванням спеціальних засобів та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого Володимира К., діями, за відсутності ознак катування, які спричинили тяжкі наслідки, вчинених групою осіб) та кожному з них призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в державних органах, у тому числі, правоохоронних, строком на 3 роки. Відповідності до ст. 54 КК України, обвинувачених позбавлено спеціального звання – лейтенант поліції.

            Також частково задоволено цивільний позов потерпілих та стягнуто з державного бюджету України на їх користь 4 млн. 147 тис. 540 грн. моральної та матеріальної шкоди.

                        Пресслужба Тернопільського апеляційного суду