flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд збільшив заставу для нападника на екс-депутата Тернопільської міськради

30 листопада 2018, 09:57

Колегія суддів збільшила розмір застави для підозрюваного у нападі на екс-депутата Тернопільської міської ради Ігоря Турського. Сума зросла більш, аніж удвічі: із 60 тис. грн до 140 тис. грн.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду.

Розгляд апеляції проходив у режимі відеоконференції, оскільки підозрюваний вніс 60 тис. грн застави та повернувся додому в Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Прокурор просив інший запобіжний захід – тримання під вартою без застави. Адже після оголошення підозри житель Кривого Рогу втік і з квітня по листопад 2018 року перебував у розшуку.

На думку сторони обвинувачення, ризики щодо втечі фігуранта справи існують і надалі. Також ішлося про те, що він може перешкоджати розслідуванню кримінального провадження.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду, проте, лише частково задовольнила апеляційну скаргу.

Як повідомляла IA ZIK, напад на Ігоря Турського стався 22 лютого посеред дня в центрі Тернополя. Екс-депутата поранили ножем у ногу. Зловмисник підбіг ззаду, наніс удар і швидко втік із місця події разом із двома спільниками.

За підозрою в нападі на Турського затримали 28-річного жителя Кривого Рогу. 10 листопада Тернопільський міськрайонний суд обрав для нього запобіжний захід – тримання під вартою та водночас призначив 60 тис. грн застави.

Турський назвав таке рішення обурливим, оскільки, на його думку, сума надто незначна.

Політик також публічно звернувся до прокурора області В’ячеслава Перча з проханням розібратися в цій ситуації.

Також під час прес-конференції екс-депутат публічно заявив, що підозрює в організації нападу на себе міського голову Тернополя Сергія Надала та його близьке оточення. Натомість, Надал закликав начальника обласної поліції перевірити «достовірність» таких закидів.

Турський разом із ще двома депутатами Тернопільської міськради через незгоду з політикою керівництва партії був виключений з ВО «Свобода», а потім через ТВК позбавлений мандата.

Наразі напад на нього кваліфікували за ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Посилання на джерело: https://zik.ua/news/2018/11/29/sud_zbilshyv_zastavu_dlya_napadnyka_na_eksdeputata_ternopilskoi_miskrady_1459097