flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернопільському апеляційному суді зазвучало слово Кобзаря

07 березня 2019, 11:20

З нагоди Шевченківських днів у Тернопільському апеляційному суді відкрилась літературно-мистецька виставка “І возвеличимо на диво і розум наш, і нашу мову”.

Серед експонатів — “Кобзар” Тараса Шевченка (1957 року видання) — з приватної книгозбірні батьків помічника судді Юлії Парандюк — Королюків, старовинна борщівська сорочка з колекції помічника судді Людмили Любчик, чудові давні рушники та серветки, що зберігаються у родині головного спеціаліста Наталії Гандзюк.

 

            

 

Та центральне місце в експозиції займає портрет Тараса Шевченка, вишитий секретарем судового засідання Тетяною Панькевич.

           Також на виставці представлено кераміку, ляльку-мотанку та книги з бібліотеки головного спеціаліста Жанни Попович, іграшку зі шпагату “Коник”, зроблену 9-річною Яною, донькою помічника судді Владлени Вальчук, та пейзаж “Шевченківська хата” Вікторії Дикун (донька судді Світлани Дикун).

 

                       

 

На вернісажі розміщено фотографії пам'ятників Тарас Шевченка, розташованих на території Тернопільської області, листівки із зображенням Шевченкіани художника Ярослава Омеляна.

 

                  

 

Оглянувши виставку, відвідувачі суду та й самі працівники вкотре відкрили для себе нові сторінки генія Тараса Шевченка.

Прес-служба Тернопільського апеляційного суду

 

Зберегти

Зберегти

Зберегти