flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фонд “Право і Демократія” провів семінар для працівників судів Тернопільської області щодо застосування карток громадянського звітування

08 квітня 2019, 14:25

5 квітня 2019 року представники громадського благодійного фонду “Право і Демократія” за підтримки Проекту USAID “Нове правосуддя” провели навчальний тренінг “Проведення опитування громадян — учасників судових проваджень щодо їхньої задоволеності роботою судів Тернопільської області з використанням карток громадянського звітування (КГЗ)”.

 

Участь у тренінгу взяв керівник апарату Тернопільського апеляційного суду Ігор Буць, представники судів першої інстанції Тернопільської області, відповідальні за проведення опитування, та студенти юридичного факультету ТНЕУ.

 

           

 

Знайомлячи учасників заходу з діяльністю регіонального громадського благодійного фонду “Право і Демократія”, директор організації Віталій Разік зазначив, що вже 10 років Фонд у співпраці з Проектом USAID “Нове правосуддя” проводить опитування громадян — учасників судових проваджень. Рішенням Ради суддів України від 2 квітня 2015 року №28 затверджено рамкову систему оцінювання роботи суду в Україні “Система оцінювання роботи суду: стандарти, критерії, показники та методи (СОРС)”. І якщо у попередні роки опитування проводилось лише в окремих судових установах, то у 2019 році оцінювання роботи судів із застосуванням КГЗ запроваджується у всіх судах України за технічної підтримки Програми “Нове правосуддя” та ГБФ “Право і Демократія”, наголосив керівник проекту Фонду “Право і Демократія” Михайло Васюта.

 

              

 

Таким чином, протягом квітня 2019 року в Тернопільському апеляційному суді, в усіх районних і Тернопільському міськрайонному судах триватиме анонімне анкетування відвідувачів — учасників судових процесів. Опитування будуть проводити уповноважені працівники апаратів судів та волонтери — студенти юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету.

 

              

 

Заповненні картки громадянського звітування буде передано для опрацювання спеціалістами Фонду “Право і Демократія”. На підставі отриманих результатів соціологи Фонду розроблять для кожного суду методичні рекомендації щодо покращення якості та доступності судових послуг.

                 Прес-служба Тернопільського апеляційного суду

 

Зберегти

Зберегти

Зберегти