flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скоївши низку пограбувань, неодноразово судимий просив суд пом'якшити покарання

27 серпня 2019, 10:30

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу обвинуваченого Олега С. на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 31 травня 2019 року.

Як встановлено судом, 30 січня 2019 року обвинувачений в день зайшов до ломбарду в центрі Тернополя та попросив продавця показати золоту каблучку та втік із нею. Таким чином, обвинувачений відкрито викрав ювелірну прикрасу вартістю 2 тис. 839 грн і в подальшому розпорядився нею на власний розсуд.

Окрім того, 2 лютого 2019 року в обід обвинувачений зайшов до ломбарду в центральній частині Тернополя та попросив працівника, який саме обслуговував іншого клієнта, показати мобільний телефон торгової марки “Apple”. Оглядаючи айфон, розпитував про його технічні характеристики. Зауваживши, що працівник втратив його з поля зору, вибіг із ломбарду, проте не зумів втекти, оскільки його наздогнали.

Внаслідок протиправних злочинних дій обвинуваченого приватному підприємству було заподіяв шкоду більш, ніж 3 тис. 810 грн.

Вказані дії Олега С. суд кваліфікував за ч.2 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинено повторно) та призначив покарання у виді 4 років 1 місяця позбавлення волі.

Санкція ч.2 ст. 186 КК України передбачає від 4 до 6 років позбавлення волі.

Не погодившись із даним вироком, обвинувачений подав апеляційну скаргу та просив пом'якшити покарання, зменшивши покарання до 3 років позбавлення волі. У решті вирок залишити без змін.

Заслухавши суддю доповідача, доводи обвинуваченого та його захисника, думку прокурора, ознайомившись із апеляційною скаргою та матеріалами кримінального провадження, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що винесений вирок є законним і обґрунтованим, призначене покарання відповідає тяжкості вчиненого та особі обвинуваченого і підстав для його скасування немає. Тому апеляційну скаргу слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції - без змін.

 

Прес-служба Тернопільського апеляційного суду