flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернопільський апеляційний суд залишив без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду неодноразово судимому за жорстоке вбивство

25 листопада 2019, 14:23

 Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги Віктора К. та його захисника на вирок Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 19 березня 2019 року.

 

Як встановлено місцевим судом, у ніч на 28 грудня 2015 року неодноразово судимий 37-річний Віктор К., перебуваючи у житловому будинку в с. Іванківці Старосинявського району Хмельницької області, під час розпиття спиртних напоїв на ґрунті неприязних стосунків через ревнощі металевою коцюбою побив потерпілого Василя Ю. Потім відрізав голову та викинув її у ставок, а тіло закопав у сільському парку.

Вказані дії Віктора К. судом кваліфіковано за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Санкція статті передбачає від 7 до 15 років позбавлення волі. Відповідно до ст. 12 КК України, даний злочин належить до особливо тяжких. 

 

Також судом частково задоволено цивільний позов потерпілої та стягнуто з обвинуваченого 300 тис. грн моральної шкоди.

 

Не погодившись із вироком, Віктор К. та його захисник подали апеляційні скарги та просили вирок місцевого суду скасувати, застосувати до обвинуваченого ст. 69 КК України та призначити більш м'яке покарання, ніж передбачено законом. Свої доводи мотивували тим, що засуджений є учасником АТО, повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у скоєному.

 

                                 

На фото 2 - неодноразово судимого 37-річного Віктора К. позбавлено волі за умисне вбивство  

 

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення обвинуваченого та його захисника, міркування прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційних скарг, колегія суддів прийшла до висновку, що місцевий суд призначив законне, обґрунтоване і вмотивоване рішення. Оскільки з врахуванням даних про особу обвинуваченого та фактичні обставини кримінального провадження саме таке покарання є необхідне і достатнє для його виправлення та попередження нових злочинів. А тому апеляційній скарги Віктора К. та його захисника слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Судове засідання прохолодило у режимі відеоконференції з Хмельницьким апеляційним судом та Хмельницьким слідчим ізолятором.

 

               Прес-служба Тернопільського апеляційного суду